torsdag 10 juni 2010

Ta en tablett, allting blir så lätt!



Socialminister Göran Hägglund säger i en intervju i P4 Jönsköping att vi köpte för lite läkemedel innan avregleringen. Vi ska således vara tacksamma för att alliansen har möjliggjort för oss att köpa läkemedel i närbutiken när vi vill och hur mycket vi vill!

Göran Hägglund menar även att det bara rör sig om ofarliga läkemedel. Har tidigare bloggat om biverkningar av "ofarliga" läkemedel.

Dagens medicin rapporterar att försäljningen av läkemedel har ökat sedan 2009.

Det är skrämmande att socialministern anser att vi ska konsumera mera läkemedel. Läkemedel där bara en del av den verksamma substansen når kroppen. Resten av den verksamma substansen lämnar kroppen via urin och avföring ut i våra vattendrag och åkermark.
Det är skrämmande att socialministern anser att det bara rör sig om ofarliga läkemedel. Det finns knappt några läkemedel som kan anses som ofarliga. Det beror t ex på biverkningar vid överdoseringar eller interaktion med andra läkemedel som kan få katastrofala följder. Överdosering av läkemedel är en stor risk när det går att köpa läkemedel i affären utan rådgivning från kunnig personal.
Det är skrämmande att socialministern är så okunnig inom sitt område.
Det är skrämmande att socialminsitern är så ignorant mot den vetenskapliga forskningen och statistiken.
Det är glädjande att det bara är några dagar kvar tills vi har ett byte på socialministerposten med en person som fokuserar på hälsan.

1 kommentar:

  1. Ja, så kan det gå när man sätter affärsmän på socialministerposter. Då blir de ekonomiska vinsterna viktigare än befolkningens hälsa.

    SvaraRadera