måndag 21 juni 2010

"Därför är Alliansen det bästa valet för oss äldre"


Rubriken är hämtad från en debattartikel i Dagens Nyheter. De som har skrivit under är; Ulf Adelsohn, Birgit Friggebo, Torbjörn Fälldin och Alf Svensson. En allians av äldre som vill propagera för en yngre variant.

Anledningen som upprepas flera gånger i debattartikeln är att alliansens arbetslinje är bättre än vänsteroppinionens bidragslinje. Alliansen är det bättre alternativet då de har arbetat för åldersdiskriminering i arbetslivet och att om man önskar vara kvar i arbetslivet ska det vara självklart. De skriver även att det är en självklarhet att få fritt välja vem de vill anlita i äldreomsorgen på samma sätt som man t ex väljer optiker. Återigen lyfter alliansen fram hur viktigt det är att välja.

Diskrepansen är stor mellan artikelförfattarnas pensionärsliv och "vanliga" pensionärers liv. De har levt och lever i två helt olika världar. Frågan är vilket alternativ som är bättre att välja?

Ett alternativ är en politik som ser till hela människan. En politik som istället för att se det sjuka väljer att fokusera på det friska. En politik som inser att djur och natur har en positiv påverkan på människans välbefinnande. En politik som inser att god mat tillagad på plats en är förutsättning för tillfrisknande och ett gott liv. En politik som vill utöka altenativen för boende så att man kan bo hemma, i generationsboende, kooperativ eller andra lösningar. En politik som vill bygga broar mellan sjukvård och äldreomsorg. En politik som inser att det skrivs ut alldeles för många läkemedel till den äldre människan och vill ta kraftag mot den felaktiga läkemedelsanvändningen. En politik som inser att utan anhörigas insatser skulle vården inte fungera och att anhöriga ska erbjudas stöd och avlastning. En politik som.....ju redan finns!

Hälsan ÄR grön!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar