tisdag 20 juli 2010

Straffa lagförbrytare!


Är medveten om att hårdare straff för de som begår lagbrott inte är lösningen men i vissa fall känns det okey att göra undantag. Är beredd att göra undantag för de som bryter mot Hälso- och sjukvårdslagens portalparagraf; 2 § Målet för hälso- och sjukvården är en god hälsa och en vård på lika villkor för hela befolkningen

Vi har nu en hälso- och sjukvårdpolitik som premierar kommersiella intressen framför vård på lika villkor. För de privata aktörerna är målet alltid vinst och vinsten som mål är överordnat målet god hälsa och vård på lika villkor.

Vi har nu en hälso- och sjukvårdspolitik som anser att etableringsfrihet är av godo. De nya vårdcentralerna anläggs i områden med bättre socioekonomisk status och mindre vårdbehov. Det leder till att områden med sämre socioekonomisk status och större vårdbehov får minskade resurser. Etableringsfriheten ger vård på olika villkor och är snarare av ondo.

Vi har nu en hälso- och sjukvårdspolitik som betalar ersättning efter mottagna besök hos läkare. Man väljer hellre "lätta" patienter då multisjuka tar för lång tid och inte genererar så mycket pengar.

Det är lätt att sälja ut offentligt driven vård men väldigt svårt att med politiska beslut omvandla privat drift till offentlig.

Vi måste få en majoritet i riksdag och regering som inser att det snart är försent att ge en god vård på lika villkor om vi fortsätter som det ser ut idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar