tisdag 23 november 2010

Finansplan spikad


Då var första landstingsfullmäktige avklarat. Det stora ämnet var finansplanen som gick igenom med hjälpa av SD och en, numera, politisk vilde.

Debatten från alliansen och VL gick mest ut på: ” vi är medvetna om att vi ha problem med vår ekonomi”, ”vi räknar med att produktionsenheterna kommer att hamna på ett minus på 110 miljoner”, ”den dåliga ekonomin beror på finanskrisen”, ”lösningen är att jobba effektivare”.

Alliansen och VL har alltså lagt en budget där produktionsenheterna förväntas gå minus men helt utan förtydliganden hur det ska finansieras.

Vi i oppositionen försökte få svar på frågor som: Vilka konkreta åtgärder som planeras för att få bukt med underskottet?, Vad exakt innebär det att arbeta mer ”effektivt”? Vilka besparingar ska göras? Vi fick dock inga svar. Det hela innebär, mer eller mindre, att alliansen tillsammans med VL kommer att sköta landstinget precis som om inget har hänt och att inga problem finns.

När det gäller anförandet från SD krävs ett ordagrant citerande. Joakim Pripp sa: ”vi kommer att ta ansvar, vi kommer att jobba förebyggande och med effektiviseringar och sånt, och så kommer vi att jobba efter våra riktlinjer”. Kort och koncist! Det röstade sedan helt och hållet med alliansen och VL.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar