onsdag 20 oktober 2010

Lägg inte skulden på oss, ta ert eget ansvar!


Har idag fått kallelse till utbildningsdag för oss i landstingsfullmäktige. Dagen kommer bland annat att innehålla information om hur landstinget är uppbyggt och hur det står till med hälsan i Östergötland.

Det ska bli väldigt spännande att sitta i opposition. Någon kanske tycker att min inställning är lite konstig men jag tycker verkligen att det ska bli spännande. Det viktigaste är att vi som sitter i opposition (S, V och MP) tillsammans arbetar med oppositionspolitik. Det är viktigare än någonsin i Östergötland.

Som det ser ut så fortsätter alliansen tillsammans med Vrinnevilistan att styra landstinget men i minoritet.

Lasse Pettersson, Vrinnevilistan, sade i maj 2010 att vi kan tänka oss att byta block. De valde att driva en egen valkampanj och ha dörren på glänt både till alliansen och S, V och MP. Nästan exakt tre månader senare har Vrinnevilistan bestämt sig för att fortsätta samarbetet med alliansen. För en väldigt bra beskrivning av turerna hänvisar jag till Emil Brobergs blogg med inlägget ”Vrinnevilistans lögn i valrörelsen”.

En sak är uppenbar, alliansen och VL kommer att få det svårt att styra i minoritet. De har själva valt denna situation och bär således själva ansvaret. Det man redan har gjort och kommer att göra är att lägga skulden på S, V och MP. Jag säger det nu och kommer att upprepa det flera gånger under dessa kommande fyra år; lägg inte ansvaret på oss! Låt inte oss bli syndabockar för att SD, med sina fyra mandat i landstinget, kommer att kunna avgöra vilket förslag de vill lägga sin röst på.

Läs även Johan Westerholms blogg så kan alla läsare se att Svergiedemokraterna kommer att följa i samma spår som sina likasinnade i övriga Europa. De ser sig själva mer åt höger än åt vänster. Vi ser det i länder som t ex Danmark.

Det är med denna bakgrund som jag tycker att det ska bli intressant att vara i opposition. Sen får vi se hur länge vi sitter i opposition. Det finns en möjlighet att det blir mindre än i fyra år. Vi är då helt beredda att ta befälet över skutan och lotsa den rätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar