torsdag 17 februari 2011

Vård till papperslöa


Hur sammanfattar jag ett elva timmar långt landstingsfullmäktige? Just nu är det framförallt ett ämne som surrar i huvudet och det är att Östergötland är sämst i Europa på att ge papperslösa vård? Vi är alltså inte bara sämst i Sverige utan även i Europa.

Det blev uppenbart att den styrande minoriteten gömmer sig bakom en tolkning av lagen. Samma lag som flera landsting i detta land vald att tolka helt annorlunda. Medans de flesta ger de papperslösa vård utan att fundera på rättslig status har vi valt att neka medmänniskor i Östergötland vård.

I lagen står det att papperslösa har rätt till akut vård och vård som inte kan anstå. Är det någon som kan förklara vad vård som inte kan anstå betyder? Det är professionen som i det enskilda fallet ska avgöra om det är vård som inte kan anstå eller inte. Samtidigt har professionen skyldighet att bota och lindra.

Det är även professionen som skuldbeläggs av den styrande minoriteten för att det inte har tagit till sig information om hur och vad man ska göra. Som vanligt försöker den styrande minoriteten förklara sig okyldigt, lägga skulden på andra och svära sig själva fria.

Man väljer alltså att låta en rättslig status komma före den enskilda människans behov av vård. Man väljer alltså att bryta mot mänskliga rättigheter. Man väljer alltså att neka medmänniskor vård.

För er som klickar på länken kan jag informera att den gråhåriga mannen i slutet av inslaget inte är Sverigedemokrat utan hälso- och sjukvårdens ordförande Lasse Petterson (Vrinnevilistan).

Läs även Emil Broberg (V) blogg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar