onsdag 25 augusti 2010

Rödgrön överenskommelse i Östergötland


Idag har vi presenterat den rödgröna överenskommelsen om landstingspolitik den kommande mandatperioden i landstinget Östergötland.

Vi har en heltäckande politik för hela länet och vi vill framför allt lyfta fram några prioriterade områden.

Dessa områden är: fler äldre ska få vård i hemmet, satsning på Vrinnevisjukhuset i Norrköping, jämlik vård, klimatneutral landsting och satsningar på kollektivtrafik.

Vi blir allt äldre och äldre. Med stigande ålder följer även, i vissa fall, ökade sjukdomar. Det leder att äldre har behov av kontakt med sjukvården. I dag jobbar man mycket med "snabba vägar in". Vi vill hellre att man gör tvärt om, alltså snabba vägar ut. Med snabba vägar ut menar jag att personal åker till respektive persons hem. En frisk läkare tar sig lättare till en sjuk patient.

När det gäller satsning på Vrinnevisjukhuset i Norrköping handlar det om en etablering av ett behandlings- och kunskapscentrum för missbrukare. Just missbrukarvården har länge varit eftersatt i Norrköping.

Vården idag är ojämlik. Den som har störst plånbok får idag en bättre vård och bättre medicin. Detta trots att personer med lägre socioekonomisk status har ett större behov av hälso- och sjukvård och har en sämre hälsa. Det är landstinget i Östergötland man ska tänka på när man vill ha ett föredöme för en jämlik vård.

Med en rödgrön majoritet kommer vi att kunna lämna en hållbar värld till våra barn och barnbarn genom målet klimatneutralt landsting. Vi vill satsa på en mat som är ekologisk och närproducerad. Det skapar även förutsättningar för att utveckla näringslivet.

Om ett litet tag kommer östgöten transportera sig oftare, mer miljövänligt och effektivt över hela länet.

För Östergötland i framtiden!

Läs även Mats Johanssons (S) , Joakim Hörsings (MP) och Emil Brobergs blogg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar